09 2223548    info@pianomestarit.fi
  edellinen sisällysluettelo seuraava

1. ALUKSI


Astun sisään rakennukseen, missä Flyygelimestarit tänä päivänä toimivat. Olen menossa tekemään haastattelua saadakseni lopputyöni alulle. Ensimmäisenä ovella vastaani tulvahtaa kahvintuoksu. Ylen aikainen soittaa jotain vanhaa suomalaista hittiä ja salista kuuluu työn ääniä. Nykyinen omistaja Markku Onnela on jo minua vastassa ja toivottaa lämpimästi tervetulleeksi työpajalle.

Flyygelimestarit on piano- ja flyygelikorjaamo, jossa tehdään parhaalla mahdollisella tavalla pianoille ja flyygeleille kaikki, mitä niille ikinä täytyykin tehdä, jotta lopputulokseksi saadaan jälleen hyviä, toimivia ja laadukkaita instrumentteja. Pintatyöt ja jopa raudan korjaaminen lukeutuvat tähän prosessiin.

Ammattipiireissä Flyygelimestareista puhuttaessa olen kuullut usein käytettävän vain termiä "Mestarit". Markku kertoo, että Mestarit itse käyttävät nimitystä Flyygelimestarit, mutta virallinen nimi on Suomen Flyygelimestarit Oy. Flyygelimestareiden taipaleelle mahtuu sekä nousu- että laskukausia, joihin tämän työn edetessä perehdymme tarkemmin.

Lopputyöni käsittelee Flyygelimestareiden menneisyyttä ja nykyistä toimintaa. Aihe on haastava, koska mitään kirjallista materiaalia Mestareista ei ole olemassa. Kokoan informaation haastattelemalla nykyisiä työntekijöitä ja muita alan ammattilaisia. Työni rakentuu näiden haastatteluiden pohjalta.