09 2223548    info@pianomestarit.fi
  edellinen sisällysluettelo seuraava

3.3 Pianomestareista Flyygelimestareihin


Aluksi uudelleen perustetulla Pianomestareilla meni hyvin. Töitä oli mukavasti, kunnes 1990-luvun alussa tuli lama. Yrityksiltä ja oppilaitoksilta loppuivat määrärahat, yksityisistä henkilöistä puhumattakaan. Tämän seurauksena Pianomestareilta loppuivat työt ja jäljelle jäi vain velka. Tammikuussa vuonna 1994 Pianomestarit Oy jouduttiin hakemaan konkurssiin. Laman seurauksen muuta vaihtoehtoa ei kerta kaikkiaan ollut. Huonon taloudellisen tilanteen vuoksi lähes kaikki peruskorjaukset ja suurimmat huoltotyöt sanottiin irti.

Loppujen lopuksi konkurssi toteutui oikeastaan kuitenkin vain paperilla, sillä jo vuonna 1992 oli perustettu yritys nimeltä Suomen Flyygelimestarit Oy. Flyygelimestareiden perustamisesta oli alunperin ollut ajatuksena se, että siitä tulisi Pianomestareiden rinnakkaisyritys, joka myisi ja maahantoisi soittimia. Tähän toimintaan ei kuitenkaan koskaan ehditty lähteä.

Pianomestareiden konkurssin jälkeen Suomen Flyygelimestarit Oy jatkoi käytännössä suoraan Pianomestareiden toimintaa. Lama-aikana jatkaminen oli suuri riski, varsinkin kun toiminta todellakin aloitettiin heti konkurssin jälkeen. Markku sanoikin, että kyllä sitä päätöstä joutui miettimään perusteellisesti ja joka kantilta. Yhdessä Heikki Joensuun kanssa he kuitenkin päätyivät ratkaisuun, että toimintaa jatkettaisiin. Jari Kulmala luopui tässä vaiheessa osakkuudestaan eikä lähtenyt enää Flyygelimestareiden toimintaan mukaan. Uudelleenaloittamisen alkuvaihe oli luonnollisestikin tiukkaa aikaa, mutta siitä selvittiin. Lähdettiin kohti uutta nousukautta.